Annonse


Årets mobiltelefon: Ericsson R380s

Det er først og fremst det store displayet som gjør Ericsson R380 så spesiell. Telefoner med store display har vært laget før, men her har utviklerne klart å kombinere det store brukervennlige displayet med den tradisjonelle mobiltelefonens formfaktor.

Mye nytte

Telefonen har en oversiktelig og lett synkroniserbar kalender. Den har adressebok med plass for flere tusen navn og telefonnumre, og den har mulighet for å sende og ta imot e-post.

Telefonen har også en WAP-leser som går utenpå alt annet vi har forsøkt, enten det gjelder PDA eller mobiltelefoner. Rask nedlasting og stor brukervennlighet med mulighet for å skrive direkte på skjermen gjør at WAP ikke bare er kikkehullsinternett, men faktisk et godt og anvendelig verktøy.

Super skjerm

Skjermen gir også SMS en helt ny dimensjon. Nå kan du lese hele meldinger uten å måtte trykke tommelfingrene ømme. Å skrive en melding på 160 tegn er gjort på sekunder, selv med utstrakt bruk av spesialtegn.

Annonse
Men selv om telefonen er den mest funksjonelle vi har sett til nå, er potensialet for forbedringer stort.

Forbedringsmuligheter

Operativsystemet er EPOC, og det burde utviklerne ha utnyttet langt bedre. Grafikken er usedvanlig kjedelig, spill- og klokkefunksjonene er håpløse. Spill er kanskje ikke det viktigste på en profftelefon, men muligheten for å åpne vedlegg skrevet i Word burde være en smal sak å implementere. At du ikke får informasjon om filstørrelse sammen med meldingshodene gir i tillegg mye frustrasjon og bortkastet tid (og penger).

Klikk på lenken nedenfor for å lese mer om Ericsson R380s i ITavisen.nos store mobiltest.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse