Annonse


Flåklypa er kjempesuksess – igjen

– Tilbakemeldingene har vært fantastiske. Det utrolige er at mange som aldri har spilt dataspill før blir helt hekta på Flåklypa, sier Remo Caprino, som har ledet produksjonen av dataspillet basert på sin fars banebrytende dukkefilm.

Går så det griner

– Salget går strålende. Flåklypa-fans i Sverige og Danmark ringer og ber om å få selge den norske versjonen av spillet, mens de venter på de oversatte utgavene, sier Caprino til ITavisen.no.

For å begynne å tjene penger på spillet, må Caprino Video Games Distribution selge 72.000 eksemplarer. Alt tyder på at dette burde være er en smal sak når julerushet begynner for alvor – forutsatt at det er nok spill å selge.

Utsolgt

Over 45 000 eksemplarer av Flåklypa-spillet har blitt solgt allerede, og Caprino Video Games regner med å ha tømt hele førsteopplaget på 50 000 før helgen (16-17. desember).

Annonse
– Vi kan få trøbbel med å møte etterspørselen frem til jul. Men 20 000 nye spill er bestilt, og vi håper de blir klare i tide, sier Caprino.

Hvis alt går i orden, vil nok mange sette pris på å finne spillet som en “siste-liten-gave” på Statoil-stasjoner landet rundt.

Ikke småtterier

Det tok 15-16 mann, tre år og 15 millioner kroner å utvikle dataspillet Flåklypa Grand Prix, og animatører og dukkemestere fra Jugoslavia, England og Canada har blitt hentet inn under produksjonen.

– Vi er opptatte av at folk skal skjønne hvilke enorme mengder arbeid som har gått inn i dette spillet, og at det på mange måter er som å lage film. På websidene våre kan du blant annet se hvordan de forskjellige figurene er bygd opp, og hvordan de er animert. Solan alene består av mer enn 220 000 polygoner, forteller Caprino ivrig.

Flåklypa online

Websidene til spillet, www.caprino.no, går langt utover det å gi overfladisk reklame for spillet. Her legges det stadig til nye innsyn i produksjonsprosessen, med bilder og animasjoner, og ved å klikke seg rundt om kring kan trivelige overraskelser dukke opp – akkurat som i spillet.

I tillegg kan de som er nye til dataspill og installering av programvare finne god veiledning på hjelpesidene, hvor man finner svar på vanligste spørsmål, og løsninger på de fleste problemer som kan oppstå.

Nytt spill på gang

Selv om spillet om Flåklypa Grand Prix er en suksess, har ikke Capricornus tenkt å ligge på latsiden. Arbeidet har allerede begynt på det neste prosjektet: et PC-spill basert på klassiske norske folkeeventyr, med Askeladden i hovedrollen.

– Vi har allerede mottatt 200 000 i utviklingsstøtte fra Kassettavgiftsfondet for Askeladden-spillet, og dette er jo en hyggelig oppmuntring. Vi regner med å ha spillet klart i løpet av to år, sier Caprino.

Vår anmeldelse av Flåklypa-spillet finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse