E-handel (tegning)

Annonse


Hver femtiende lures ved ehandel

E-handel (tegning)Revisjonsfirmaet PriceWaterhouseCoopers har gjennomført en undersøkelse av ehandelen i tolv europeiske land, og Syd-Afrika.

Undersøkelsen viste stor skepsis til netthandel. Kanskje ikke til å undres over. Hele to prosent av de som svarte hevdet at de var lurt når de hadde gjort en netthandel. Halvparten av de spurte var vante nettbrukere, mens den resterende halvdelen var nokså ferske på nettet.

En av de varene som har vært mest etterspurt på nettet i det siste er spillkonsollet PlayStation 2. Her er de første bløffmakerne allerede dratt for retten i USA og Canada.

I California, etterforsker politiet og det amerikanske postevesenet et firma som kaller seg Gametek. Det skal ha mottatt bestillinger på 3.000 spillkonsoll, før postvesenet stoppet bestillingene.

Annonse
I Canada etterforsker politiet selskapene PS2storeusa.com og PS2storecanada.com for å ha solgt 3.000 maskiner som ikke finnes. Eieren av selskapet er arrestert. Florida-baserte «Families On Line» betaler pengene tilbake til 9.000 kunder som har bestilt PlayStation 2.
– Vi er blitt lurt. Vi tror ikke lenger på at de maskinene som vi har bestilt vil komme, sier eieren av selskapet.

Samtidig er det mange forbrukere som har satt opp søkemotorer mot forhandlere av spillmaskiner. Enkelte av disse foretar flere søk – i sekundet. New York Times melder at det har ført til problemer for netthandlerne Amazon.com, Best Buy og Kmart’s BlueLight. De har fått så mange spillsugne besøkere at serverne skal ha gått ned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse