Annonse


Nordmenn på skepsistoppen

Hele 97 prosent av Norges befolkning svarer at de ikke vil gi opplysninger om egne kredittkort på Internett. Tallene er fra en fersk europeisk spørreundersøkelse.

Bare italienere og tyskere har mer motvilje mot å gi fra seg informasjon om sin egen økonomi. Nordmennene i spørreundersøkelsen har heller ikke stor tiltro til at bankenes betalingstjenester er helt sikre. Her har dansker og svensker mer tiltro.

Konsulentselskapet PriceWaterhouseCoopers undersøkelse omfatter 2405 personer i 12 land i Europa. 200 nordmenn ble spurt.

– Norske internett-brukere er mistroiske til å gi fra seg finansiell informasjon knyttet til betalingskort og banktjenester. Det er også betydelig motstand blant folk flest mot å informere om hvilke produkter og tjenester man bruker eller kjenner til, sier partner i konsulentselskapet bak undersøkelsen, Arne Johan Helle, til Aftenposten.

Annonse
Selskapet mener at nordmenns dype skepsis er årsaken til et ehandel er lite utbredt i et land som ellers ligger på topp når det gjelder aktiviteter på Internett.

Derimot er nordmenn mindre skeptiske enn andre når det gjelder å gi opplysninger om helsa over nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse