Annonse


Nominasjon – Årets mobiltelefon

De nominerte er:

Ericsson R380
R380 er den første mobiltelefonen som virkelig gjør det mulig å benytte WAP på en hensiktsmessig måte. Med sin store trykkfølsomme skjerm har telefonen et godt brukergrensesnitt. Tekst kan legges inn både ved hjelp av soft-tastatur og skriftgjenkjenning. Du kan også gjøre taleanrop til forhåndsdefinerte nummer.
R380 har IrDA, vibrasjonsvarsling og høyttalende funksjon. Bærbar håndfri følger med.
R380 leveres som et komplett proff-verktøy med software og kabler for dataoverføring. Telefonen har en god kalender og adressebok, og er enkel å synkronisere mot de mest brukte tidsplanleggerne for PC.

Nokia 6210
Dette er den første mobiltelefonen som støtter HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), noe som gir den om lag fire ganger raskere dataoverføring enn vi har sett på tidligere mobiltelefoner. Adresselisten rommer inntil 500 oppføringer med 3 telefonnumre og en e-postadresse. Minnet er dynamisk, slik at kapasiteten varierer med størrelsen på meldinger og oppføringer som er lagret.
Displayet er på 96 x 60 punkter og bakgrunnsbelysningen er grønn. Telefonen har IrDA (Infrarød port). På tidligere modeller har IrDA-porten sittet på toppen av telefonen, mens 6210 er utstyrt med en ekstra bredt øye som strekker seg ned på begge sider.
Den slanke telefonkroppen, innbygget antenne og materialvalg gjør dette til en stilfull telefon for proffmarkedet.

Siemens C35
C35 har slått svært godt an i Norge. Lav pris og mange funksjoner har bidratt til at det er solgt over 120.000 av disse telefonene.
Telefonen har WAP, og fikk tidlig navnet »Folkewappen». C-35 veier 110 gram og måler 118 x 46 x 21 mm (88 ccm). Oppgitt driftstid er inntil 180 timer, taletiden inntil 5. Telefonen har innbygget modem, men den har ikke IrDA. Tilkobling til PC må skje via kabel som er tilleggsutstyr.
Siemens har valgt å benytte et modem som drives med standard drivere, og du er derfor ikke avhengig av å installere ekstra programvare på PC-en for å få modemet til å virke.
Menyen er enkel å finne frem i, og du kan legge inn egne logoer og ringelyder.

ITavisen.no offentliggjør »Årets mobiltelefon» fredag 15. desember.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse