Annonse


Cellene forsterker mobilstråling

Et forskerteam ved Complutense-universitetet i Madrid har funnet ut at intensiteten av elektriske felt er langt større i menneskets cellevev, enn tidligere antatt. Datamodeller som har undersøkt effekten av stråling fra mobiltelefoner har tidligere regnet med at cellene er kuleformede.

De spanske forskerne opererer med mer realistiske modeller av cellene – som oftest er formet som sylindere eller rugbyballer. Resultatet av undersøkelsen er nedslående. Spesielt lite hyggelig var det å oppdage at elektriske felt ble forsterket over cellemembranen.

– Dersom vi skal få en forståelse av mekanismene som ligger bak biologiske effekter som skyldes elektromagnetisk stråling, er det helt avgjørende å ta i betraktning cellenes form og hvordan de virker på hverandre, sier professor Jose Luis Sebastian, som ledet forskerteamet, til Ananova.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse