Dell webpc

Annonse


Mot prisfall på PC’er?

Dell webpcApple, GateWay, Intel har allerede merket effekten av etterspørselssvikten. Tanken på at det krympende salget rammer inntektene til flere, gir gysninger i den 120-milliarder store PC-industrien.

Foreløpige tall viser at salget av datamaskiner i USA ligger 12-15 prosent under samme nivå som fjor. Nedgangen tar fart fra oktober da salget også var svakere enn på samme tid året før, rapporterer PC Data, som står bak undersøkelsen.

Markedsforskerne ved International Data Corp (IDC) ser samme utvikling i markedet som PC Data. IDC har jekket ned vekstanslagene for det globale PC-salget for fjerde kvartal fra 20,3 til 19,8 prosent.

PC Data spår kraftige priskutt for at dataforhandlerne skal gjøre plass på varelagrene. Det vil ramme industriens marginer, skriver Wall Street Journal.

Annonse
– Vi venter et skred av rabatter. Det er store partier med PCer i butikkhyllene. Selskapene gjør det som er mulig for å bli kvitt partiene og ikke sitte med dem over nyttår, sier en analytiker ved markedsbyrået ARS til avisen.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse