Annonse


Norske IT-lover på jumboplass

I undersøkelsen havner Norge i gruppe med 32 andre land som har gjort lite eller ingenting for å tilpasse lovverket forbrytelser over nettet. Norge deler plassen med blant andre Burundi, Zambia, Romania, Kazakhstan og Jugoslavia. 52 land er tatt med i undersøkelsen.

På førsteplass, under rubrikken »Fullt oppdatert lovverk», finner vi Filippinene. Grunnen til dette er en kjapp og grundig revisjon av lovverket i landet etter at de ansvarlige bak »Love Letter»-viruset stoppet datasystemer over hele verden.

Undersøkelsen fra konsulentfirmaet McConnell International omfattet ti ulike kriminelle handlinger på nett, deriblant distribusjon av virus, hacking, sabotasje av nettverk og delaktighet i forbrytelser over nettet.

– Foreldede lover fører til at det ofte oppstår et gap mellom forbrytelse og straff på nettet, sier Bruce McConnell, forfatter av rapporten.

Rapporten »Cyber Crime…. and Punishment?» publiseres offisielt i dag, og kan lastes ned fra www.mcconnellinternational.com/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse