Annonse


Altavista kutter gratis Internett

– Jeg tror at gratis tilgang til nettet som forretningsmodell er i ferd med å tape, sier en talsmann for Altavista til nyhetsbyrået Reuters.

Nå må tre millioner surfere finne nye nettleverandører.

Årsaken til at Altavista nå trekker tilbudet er at partneren 1stUP må legge ned samtlige av sine tjenester.

På relativt kort tid har tre tilbyder av gratis tilgang til Internett i USA sett seg nødt til å trekke ut kablene. Men tidligere i år var det faktisk diskusjon om forretningsmodellen kunne true giganter som AOL.

De tre selskapene ga gratis tilgang, og satset på å reklamefinansiere tjenesten. Men annonsemarkedet for Internett i USA har ikke holdt seg, og annonsene som vises på gratistjenestene har bortimot lavest «klikk»-respons på markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse