Annonse


Krever fartskontroll på nett

Forbrukerne trenger en kvalitetskontroll på internett-tilgang, hevder det danske forbrukerrådet. Forbrukerne har i dag i praksis ingen mulighet til å sammenlikne hastigheten på forskjellige tilbud.

– I dag kan ikke kundene være sikre på at de får mer kvalitet hvis de betaler ekstra for produktet. Og den usikkerheten må fjernes, sier Anders Hjorth Jensen ved Forbrukerrådet.

Jensen har sendt et brev til danske internett-leverandører der han oppfordrer dem til å innføre hastighetskontroller for at kunden med selvsyn kan sjekke kvaliteten på varen. Han påpeker at det ikke nødvendigvis er slik at de som betaler mer for varen får raskere linjer.

For ISDN-forbindelser ligger hastigheten som regel mellom 50 og 70 prosent av det optimale. Verre er det for ADSL-oppkoblinger. Her er det sjelden at data overføres med mer enn 50 prosent av topphastighet, viser undersøkelser fra det danske IT-selskapet BabelTech.

Annonse
Selskapet tror de fleste internett-leverandører vil levere hastighetsmålinger i løpet av et års tid, skriver Jyllands-Posten

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse