Annonse


1-krones-telefonene er tilbake!

(Artikkelen er oppdatert 06.12.00, klokken 16.35)

To modeller, Nokia 3210 og Ericsson A2618, selges nå for en krone til alle som er villige til å binde seg til et mobilabonnement fra Enitel i ett år fremover. De første 150 kundene som kjøper Nokia får i tillegg med et ekstra deksel verdt 199 kroner. Dette tilbudet framsettes i anledning av at den svenske elektronikkjeden Siba etablerer seg i Norge og Oslo.

De mest attraktive telefonene i denne kampanjen er trolig Nokia 6210 og Ericsson R320s.

Få forretninger

Sistnevnte selges for 799, noe som ligger hele 2.700 kroner under den ordinære prisen på telefonen.

Annonse
Nokia 6210 er satt ned med 900 kroner og går for 1.790 kroner.

Markedsdirektør Nils Katla i Enitel opplyser imidlertid til ITavisen.no at de kjører med “ordinære provisjoner” til forhandlere for salg av deres mobilabonnement. Årsaken til at enkelte mobiltelefonmodeller kommer gunstig ut i Sibas åpningskampanje er at både kjede og mobilleverandører bidrar. Katla vil imiderltid ikke opplyse til Itavisen.no hvor mye de subsidierer hver solgte mobiltelefon med.

Neppe kronesstandard

Kronestelefonene er således et utslag av Sibas spesielle åpningskampanje. Enitel signaliserer samtidig at de ikke ønsker at kronemobilene skal bli et vanlig innslag i butikkene igjen.

– Vi ønsker at det skal være en investering som reflekterer kvalitet og verdi på mobiltelefonen, sier Katla.

Ny telefon

Men selv om det kan virke fristende med slike tilbud er det ikke nødvendig vis så billig som det først kan virke. Har du et abonnement fra før får du ikke flyttet telefonnummeret over på den nye telefonen (om du da ikke tilfeldig vis er Enitel-kunde fra før).

Du må også betale en fast abonnementsavgift på mellom 60 og 260 kroner per måned.

Hvor mye du betaler for å ringe avhenger av hvilket abonnement du har valgt. En minuttpris på 3,60 (dagtid med fritidsabonnement) er ganske stivt. SMS koster 99 øre, og startavgiften på alle samtaler er 59 øre. Nå har riktignok Enitel én pris uansett om du ringer andre Enitel-abonnenter eller andre eksterne mobilabonnenter. Hos andre mobiltilbydere er det som regel dyrere å ringe andre eksterne mobilabonnenter.

Katla hevder at responsen på Sibas åpningskampanje har vært meget god, uten at han vil ut med konkrete salgstall for abonnement.

Vurdering

Før du kaster deg på et slikt tilbud bør du vurdere fordeler mot ulemper.
Hvor store problemer skaffer du deg ved å bytte telefonnummer?
Er bindingstiden på ditt eksisterende abonnement ute, så du kan si opp dette?
Finnes det tilsvarende tilbud på telefoner med binding til operatøren jeg allerede bruker?

Har man ikke råd til å gi mer enn ei krone for mobiltelefonen bør man spørre seg om man har råd til å bruke den. Det er fortsatt dyrt å være fattig i dette landet!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse