Annonse


SPILLTEST: Flåklypa

Det er ingen enkel oppgave å lage et dataspill basert på norgeshistoriens mest gedigne filmsuksess, Flåklypa Grand Prix, men sannelig har ikke gjengen i Capricornus gjort en kjempejobb!

Først og fremst er det en stor lettelse å se at all den trivelig, merksnodige, og vilt oppfinnsomme atmosfæren fra filmen er beholdt og gjenskapt også i spillet.

Den koselige fortellerstemmen til Mads Ousdal (som etterligner Leif Justers originale stemme fra filmen) geleider oss gjennom eventyret, og alle de de originale dukkefigurene er overført til forbløffende 3D av svært dyktige animatører.

Annonse
Samler deler

Spillet er lagt opp slik at du kan hoppe frem og tilbake blant de forskjellige scenene og spillene så og si som du vil. I hvert skjermbilde kan nye spill eller aktiviteter skjule seg, og er du flink nok kan du “vinne” nye aktiviteter, puslespill, og filmsnutter.

Hovedmålet er å samle nok bildeler til å bygge sammen Il Tempo Gigante, og kun ved å vinne gullmedalje i alle de forskjellig småspillene kan du få en satt sammen en komplett doning.

Ut på banen

Når Il Tempo Gigante er klar (delvis eller fullstendig), bærer det naturligvis ut på racerbanen for å kappkjøre med Rudolf Blodstrupmoen, eks-sykkelreparatør og racersjåfør i verdenseliten.

Mange av småspillene som spillet er bygd opp er basert på klassiske spill av den avhengighetsdannende typen. Foruten Flåklypa-varianter av Pac-Man, Snake, og Memory, finner vi også spill som Reodors sykkelreparasjonsmaskin, Ludwigs postsorteringssystem, og Solans ferd nedover Storjuvet på hjemmesnekret scooter.

Krumspring med fraspark

Min personlig favoritt må være sekvensen hvor en meget godt animert Emanuel Desperados prøver å lure deg i det gode gamle tre-kopper-og-en-rød-kule-spillet.
I begynnelsen er det lett å følge med koppen hvor kulen ligger skjult under, men etter hvert blir Desperados håndvendinger kjappere og mer innviklet, mens han gjør alskens krumspring for å få deg til å miste konsentrasjonen.

Det geniale er at spillene er veldig enkle å sette seg inn i, men blir ofte veldig vanskelige og utfordrende etter at man har spilt de en stund. Dette betyr at bronsemedaljen er relativt lett å vinne, men er man ute etter gull må det skarp konsentrasjon og god koordinasjonsevne til.

Digital bølle

Skulle det ikke være nok å glede seg over når man er alene, er Flåklypa også full av flerspiller-muligheter. I mange av spillene kan flere spille samtidig, og selve rosinen i kaken er det fartsfylte racerspillet, hvor man etter hvert får tilgang til flere biler, flere baner, og flere skitne triks…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse