Annonse


Bluetooth til Nokia 6210

I dag, tirsdag 5. desember, lanserte Nokia det de kaller «Connectivity Pack» som gjør at du kan overfører data fra mobiltelefonen Nokia 6210 via Bluetooth (mikrobølger).

Fordelen med Bluetooth er at den ikke er avhengig av at mobiltelefonen peker på en bestemt mottaker på PCen. Du kan eksempelvis ha mobiltelefonen liggende i lomma mens du overfører data fra den bærbare PCen via mobilen og ut på Internett.

Pakke

Connectivity-pakken til Nokia 6210 består av et spesialbatteri og et PC-kort. Batteriet inneholder både strømceller og en Bluetooth-sender/mottaker.Bluetooth batteri

Spesialbatteriet veier 52 gram. Det gir mobiltelefonen en taletid på 2 til 4 timer, og en beredskapstid (standby) på mellom 45 og 170 timer.

Annonse
Batteriet har en kapasitet til å overfører data i opptil 1 time og 40 minutter. Veds overføring av data brukes Bluetooth-sender/mottaker, og dermed reduseres tale- og beredskapstiden tilsvarende.

Dataoverføring

PC-kortet plugges inn i den bærbare PCen. Avstanden mellom PC-kort og mobiltelefon må være under 10 meter. Men i motsetning til infrarød dataoverføring, kan Bluetooth overføring skje selv om det er fysisk hindringer i veien (klær, bøker og lignende).Bluetooth PC-kort

Nokia 6210 klare teoretisk en dataoverføring 43,2 Kbit/s ved bruk av HSCSD (High Speed Circuit Switched Data). Denne hastigheten støtter PC-kortet med Bluetooth-overføring.

Men HSCSD fungerer bare i Telenors nett i Norge, og dessuten forhindrer IP-standarden at du ikke får maksimalt effekt – bare 38.,4 Kbit/s. Men det er jo uansett bedre enn de fleste dataoverføringen for mobiltelefoner i dag.

Tilgjengelighet

Nokia opplyser at dere Connectivity-pakke skal være i butikken i løpet av 1. kvartal 2001. Vi i ITavisen.no er like spente som dere lesere på å se om de klarer å holde dette løftet.

Prisen er også foreløpig ukjent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse