Annonse


Rålekker trådløs fra Samsung

Telefonen veier bare 95 gram, den har ingen utvendig antenne, og tastaturet ligger skjult bak et flipplokk. Ved første øyekast ser det ut som en mobiltelefon, og egentlig er det bare tjenestene i nettet som skiller.

Liten basestasjon

Menyen er bygget opp slik vi kjenner den fra Samsungs GSM-telefoner. Det betyr en oversiktelig meny med enkel navigering. Telefonen er kompakt med en grafitti metallic overflate. Basestasjonen er i samme utførelse, og Samsung skal ha ros for å ha laget basestasjonen så lite plasskrevende (70x63x165mm).

Telefonen har en rekkevidde på opp til 300 meter, støtte for nummervisning (Hvem ringer), vibrasjonsvarsling og aktiv flipp. Dessuten er bærbar håndfri standard, slik at du kan ha begge hender fri også når du snakker i telefonen.Tilpassede ringetoner

Du kan lagre 70 telefonnummer i telefonens minne, og velge mellom 10 ulike ringetoner. Du kan tilpasse ringetonene etter hvem som ringer. Håndenheten kan brukes mot 4 ulike baser, bog basestasjonen kan takle opp til 6 håndsett. Telefonen kan som de fleste slike telefoner også brukes for interne samtaler mellom håndsettene.

Annonse
Støtter GAP

Telefonen er en digital DECT, og lyden er klokkeklar. Den har 7 timer taletid og 70 timer standby, og støtter GAP (Generic Access Profile). Det betyr at du kan bruke telefonen også på andre typer basestasjoner enn den originale. Dette er en fordel dersom du for eksempel vil bruke den samme telefonen på jobb og hjemme.

Irriterende tastetoner

Den eneste ulempen jeg har kunnet finne med SP-R6100 så langt var at jeg ikke kunne finne ut hvordan jeg ble kvitt de irriterende tastetonene. Jeg trålet menyene på kryss og tvers men fant rett og slett ikke et slikt alternativ. det skulle vise seg at funksjonen lå under volumtastene i stanbymodus. Telefonen lar seg heller ikke koble til ISDN-basestasjonen jeg bruker hjemme. På den analoge porten virker den like vel bra.

Alt i alt en telefon som med sitt design passer like godt på et skrivebord i mahogny som på en kjøkkenbenk i furu. Prisen på om lag 1.800 kroner plasserer den i det øvre skiktet, men jeg blir ikke forundret om dette like vel blir en etterspurt telefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse