Annonse


Trådløst hjemmenett til 4.400 kr

Lucent Technologies produserer trådløse nettverksprodukter for både seg selv og Apple AirPort.

Fordi nye Mac-er har innebygd antenne, kan kortene selges til priser rundt 1.250 kr og basestasjonen til 3.700 kr. Mac-brukerne får derved basestasjon og to trådløskort for 6.150 kr med moms.

PC-brukerne har hittil måttet punge ut med 14.000-21.000 kr for det samme.

Silver og Gold

Onsdag lanserte Lucent sine to trådløse USB-adaptere: Lucent Orinoco Silver til om lag 2.200 kr og Lucent Orinoco Gold til 2.500 kr med moms. Silver bruker 40 bits kryptering, mens Gold har 126 bits kryptering, som er vanskeligere å avlytte.

Annonse
– Vi begynner å levere dem i Norge i slutten av første kvartal neste år, sier Svenn Ove Solend hos Data Equipment til ITavisen.no. Han er ansvarlig for Lucents trådløsprodukter i Norge.

Hjemmenett til 4400 kr

I et hjemmenettverk med to PC-er kan du plugge et USB-adapter i hver PC og kommunisere direkte mellom dem. Da blir prisen bare 4.400-5.000 kr, avhengig av hvilket krypteringsnivå du velger.

Med fire eller flere PC-er, bør nettverket utstyres med basestasjon til å administrere trafikken mellom maskinene. – Lucent Orinoco RG-1000 koster 4.300 kr med moms. Den har innebygget modem og nettverkskort for tilkobling til ISDN- eller ADSL-modem, forteller Solend. Basestasjonen kobles med kabel til et nettverkskort i en PC i nettverket.

En Lucent-løsning med to trådløse USB-adaptere og basestasjon koster altså 8.700 kr med moms.

Følger trådløsstandarden

Lucent Orinoco følger trådløsstandarden 802.11b. Maksimal overføringskapasitet er 11 mbps (megabits per sekund), men i praksis er kapasiteten 6 mbps, – omtrent det samme som 10 Base T-nettverkskort.

– I et norsk trehus kan to USB-adaptere kommunisere over en avstand på 50 meter med full overføringskapasitet. Murvegger og økende avstand reduserer kapasiteten, sier Svenn Ove Solend.

Lucent leverer også Orinoco PCMCIA-kort til 2200 kr, og stasjonære PCI-kort (PCMCIA-kort med PCI-adapter) til 3000 kr.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse