Annonse


Norton AntiVirus på norsk

Mange venter økende virus-, orme- og trojaner-trafikk i julen, og ormen TROJ_Shockwave.a har allerede dukket opp.

Hvis du åpner vedlegget Creative.EXE, begynner den å distribuere adresseboken din. I tillegg endrer den etternavnet til alle JPG- og ZIP-filene og flytter dem til C:.
Det er på tide å forsterke PC-ens virusbeskyttelse.

NAV 2001 oppdaterer selv

Alle kjenner antivirusprogrammet Norton AntiVirus (NAV). Mange regner det som det beste på markedet.

Vi har testet Norton AntiVirus 2001. NAV 2001 skiller seg fra forgjengerne ved den nye Automatic LiveUpdate-funksjonen. Den laster automatisk ned ny virusmotgift fra Symantec når du likevel er koblet opp til nettet, og beskytter mot ondsinnet ActiveX-kode, Java-applets og trojanere.

Annonse
Garantert à jour

Symantecs praktiske antivirus-oppdatering garanterer at virusprevensjonen er à jour, og ikke en kilde til falsk sikkerhet. Oppdateringene er gratis første år. Deretter koster det en femtilapp i året å abonnere på dem.

Vi liker Symantecs oppdateringsfilosofi. Hos noen av konkurrentene må du begynne å betale allerede etter den første oppdateringen.

Løser Windows Me-problemer

Mange fikk problemer med sine sikkerhetsprogrammer da de skulle kjøre under Windows Me. Årsaken var at Microsoft plutselig droppet DOS-støtten som mange av sikkerhetsprogrammene fortsatt brukte.

NAV 2001 støtter både Windows Me og Windows 2000. Å oppgradere fra eldre versjoner koster 270 kr, mens en ny pakke koster 590 kr med moms. I desember kom den også på norsk.

Skanner all trafikk

NAV er konstant på hugget og skanner alt som passerer ut og inn av maskinen; filer fra CD-er, disketter, ZIP-plater, e-postmeldinger og data til og fra Internett og lokalnett. Til og med komprimerte zip-filer blir skannet. NAVs »blodhund-teknikk» kan avsløre og uskadeliggjøre opptil 95 prosent av alle nye og ukjente virus før de kan gjøre skade.

Fordi NAV 2001 vokter e-postvedleggene, åpner vi nå posten uten frykt. Tidligere var denne funksjonen ustabil og krasjet titt og ofte. Slik er det ikke nå lenger.

– You’ve got virus!

Skjermbildet på Norton Antivirus

NAVs e-postskanner fungerer som en proxy-server mellom e-postprogrammet og Internett-tilbyderens POP3-server. Den sjekker e-posten før filene blir lagret på harddisken.

Kontrollvirksomheten signaliseres med et animert, gult konvolutt-ikon i Windows oppgavelinje. Ved virus vises et knallrødt utropstegn.

Store vedlegg tar tid

Virusskanningen foregår vanligvis så raskt at vi ikke merker det, men store e-postvedlegg tar lenger tid enn det vi er vant med. Det er prisen vi må betale for en virusfri tilværelse.NAV 2001 bruker den nye SmartScan-teknikken som er 25 prosent raskere enn tidligere. Det er en klar forbedring, fordi NAV slett ikke er så kjapp som noen av konkurrentene.

Gjenoppretter virus!

Vi oppdaget imidlertid at NAV 2001 hadde samme problem under Windows Me som de konkurrerende antivirus-programmene:
Windows Me kan som kjent ta vare på systeminnstillinger på et tidspunkt, for så å gjenopprette dem senere etter en mislykket installasjon. Disse innstillingene blir lagret i en skjult og beskyttet mappe. Virus som gjemmer seg i denne mappen, kan verken slettes eller repareres. Når Windows Me gjenopprettes, slippes viruset på frifot.

Elegant grensesnitt

Symantec Norton AntiVirus 2001 har fått et nytt og særdeles oversiktlig grensesnitt, og en smart Reparatør-veiviser som bistår nybegynnere med å fikse den infiserte filen.

NAVs karantene-verktøy kan flytte virusinfiserte filer til et eget sted på harddisken, slik at infeksjonen ikke sprer seg. Mistenkelige filer kan sendes til Symantec AntiVirus Research Center (SARC) for nærmere gransking.

Prisgunstige pakker

Alle PC-er bør utstyres med antivirus-beskyttelse, og Norton AntiVirus 2001 er det beste på markedet. Alternativet er å kjøpe programmet som en del av samlepakken Norton Internet Security 2001 Family Edition (antivirus, personlig brannmur, personvernkontroll, familiefilter og annonsefilter), og Norton System Work 2001 (antivirus, Norton Utilities og CleanSweep).

Pakkeløsningene koster henholdsvis 790 og 1050 kr, og der derved mer prisgunstig enn å kjøpe NAV 2001 alene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse