Deskill

Annonse


Nettkundene trøster kjøpmannen

DeskillNettbrukerne regner med å kjøpe drøye en tredel av årets julegaver på nettet, påstår tall fra Goldman Sachs og PC Data Inc. Det er en vekst fra en fjerdedel i fjor, viser studien. Studien bekreftes av meningsmålings-selskapet NetRatings.

55 millioner amerikanere – en av fem – sier de besøker en nettbutikk før jul, opplyser analysesjef for ehandel hos NetRatings Sean Kaldor ovenfor Reuters. I samme periode i 1999 brukte 19 millioner amerikanere nettet til julegave-surf.

Tallene er godt nytt for en bransje som sliter i motvind. Flere nettbutikker har store økonomiske problemer i en tid der bortimot et samlet nettmarked faller tungt på børsene. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har stupt enorme 50 prosent siden mars.

Kundenes tiltro til nettbutikkene er også godt nytt for selskapene etter de store leveringsproblemene i fjor jul. Nettbutikkene har lagt ned store ressurser for å unngå liknende blemmer i år.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse