Annonse


Mobil-hastighet med bremseklosser

Kjøper du en telefon med høyhastighetsdata (HSCSD) skal du kunne laste ned data inntil tre ganger raskere enn du kan med et vanlig mobiltelefonmodem. Med tidligere hastighet i nettet betydde det en toppfart på 28.800 bit/s.

Etter at Telenor Mobil øket hver av tidslukene til 14.400 bit/s skulle farten kunne komme opp i 43.200 bit/s. Men det får du ikke.

Itavisen.no testet

ITavisen.no har satt opp en Nokia 6210 i forskjellige konfigurasjoner og testet hastigheten.

Raskeste hastighet oppnådde vi med ISDN v.100 og innstillingene 14.400 (Upload)/43.200 bit/s (download). Men denne innstillingen ga oss «bare» en dataoverføring på 38,4 kbit/s (download).

Annonse
Vi har henvendt oss til Telenor for å få en forklqaring på hvorfor det ikke er mulig å oppnå høyere hastighet, men har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding.

Raskere tross alt.

Hastighetsøkningen (14.400) ble innført sist uke, uten at Telenor Mobil gjorde noe nummer av det. Endrer du til nye settinger vil du kunne laste ned e-post og annen data med høyere hastighet på kortere tid. Det betyr at du betaler mindre til Telenor Mobil enn du ellers ville gjort. Kan det være derfor Telenor Mobil har informert så lite om dette?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse