MP3.com

Annonse


Bowie omfavner MP3.com

MP3.comAvtalen innebærer at fans som har kjøpt Bowies musikk kan hente ned låter fra artisten uansett hvor de er i verden.

Bowie får betalt per bruker som laster ned låtene. Samarbeidet betegnes som grensesprengende og er en fjær i hatten for selskapets tidligere så kontroversielle tjeneste My.MP3.com.

Eier egne rettigheter

Bowie eier selv rettighetene til sine egne verker og slipper dermed å inngå kompromisser med plateselskaper og forlag for å bruke sin egen musikk.

– Det er fin gest fra MP3.com til nettsamfunnet å gjøre ens platesamling tilgjengelig uansett hvor en er i verden, sier David Bowie i en uttalelse i forbindelse med avtalen.
– Det er slutt på den tiden da vi tok med CDer på reise, fortsetter Bowie ifølge News.com.

Annonse
Multimedia

Bowie har vært en pionér i nettsammenheng og lanserte i 1998 sin egen internett-tjeneste, BowieNet. Mot en årlig avgift kan fansen oppleve billedkunst, uutgitte låter og kommunisere med helten selv.

Aksepterte forlik

MP3.com aksepterte tidligere denne måneden et forlik med plategiganten Universal Music Group. Tjenesten ble opprinnelig stengt i mai på grunn av påstander om brudd på opphavsretten.

Den amerikanske musikkindustrien hevdet at musikkdistributøren ikke kan legge ut musikkfilene uten samtykke fra plateselskapene.

MP3.com betalte skyhøye 53,4 millioner dollar – 500 millioner norske kroner – til Universal. Erstatningssummen er historiens høyeste i en sak som omfatter brudd på opphavsrettighetene.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse