domenenavn

Annonse


Legeforeningen tapte nettnavn

domenenavnNag har tidligere registrert forskjellige nettnavn, som har navn som kan misforståes som navn på norske etater. Han har også lagt ut stoff som legeforeningen og etatene mener er mildt sagt useriøst.

Foruten legeforeningen.com, så var det strid om skatteetaten.com og noradonline.com.Forbrukerrådet avventer også dom i en sak med Stavanger-mannen.

Den norske lægeforeningen satte ikke pris på stoffet som ble lagt ut på legeforeningen.com. Og bragte saken inn for WIPO, som er et FN-organ med et overordnet ansvar for domenenavn. Tidligere har en rekke kjente personer blitt tilkjent retten til sitt eget personnavn på nettet. De mente saken var opplagt.

FN-organet World Intellectual Property Organization i Geneve mente 25-åringen har i full rett da han registrerte domenet legeforeningen.com. Grunnen er blant annet at foreningen ikke har registret sitt navn som varemerke.

Annonse
– Vi ønsket å bringe dette opp i Geneve av prinsipielle årsaker, og trodde vi hadde en opplagt sak. Nå er vi både forbauset og skuffet, men må ta dommen til etterretning og akseptere at slik er rettsreglene, sier generalsekretær Harry Martin Svabø i Legeforeningen til Aftenposten.

Mannen hevder at han har gjort dette for å få bedrifter til å sikre sine egne adresser.
– Det har jeg inntrykk av at jeg har klart, sier han.

Legeforeningen klager over at sidene ser for like ut.
– Hvis legeforeningen ikke ser at dette er gjort for spøk, så trenger de humor på blå resept, sier Nag. Han står ikke selv som ansvarlig redaktør for Legeforeningen.com. Det gjør derimot kattungen Jean Louis Piccard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse