Annonse


Bruker 100 millioner på IT-psykologer

340 Framfab-ansatte er sparket og selskapet har satt av 130 millioner til omstruktureringen. Men bare 30 millioner blir brukt til etterlønn. Hele 100 millioner kroner skal Framfab bruke til psykologer, kuratorer og etterutdanning til de oppsagte.

– Det her er en veldig vanskelig situasjon for oss internt. Vi vil gjøre alt som står i vår makt for at alle skal få det så bra som mulig, sier Framfabs informasjonssjef Ola Kallemur til Aftonbladet.

De nettansatte går en tung tid i møte, men for alle konsulenter som skal hjelpe dem ser arbeidssituasjonen lysere ut. Det blir noe i nærheten av et Klondyke for psykologer og kuratorer, skriver den svenske avisen. Støttepakken til de ansatte som ofres er generøse.

– Pakkene tilpasses hver enkelt som er oppsagt. Vi har også leid inn konsulentbyråer for å gi karriereråd, sier Kallemur til avisen.

Annonse
Psykologer og kuratorer er også hanket inn for krisehåndtering og støttesamtaler. Ulike typer rekrutteringsbyrå og arbeidsformidlere skal også involveres i prosessen.

Også de andre nettkonsulentene som rammes av kutt, setter av mange kroner til omstrukturering. Webselskapet Minds opplyser at det vil koste dem 150 millioner kroner å bli kvitt 80 ansatte.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse