Hacker -fglass

Annonse


Napster overvåker overvåker

Hacker -fglassHansken er kastet. EMusics nye “acoustic fingerprint technology” følger med på Napster for å se om musikkfiler fra EMusic.com, hvor det koster penger å hente musikk, blir delt gratis mellom Napsters brukere.

Hvis programmet registrerer slike transaksjoner blant Napsters 38 millioner brukere, vil det automatisk sende ut advarsler til de aktuelle brukerne.

Mens EMusic hevder at dette programmet ikke bryter noen lover om privatlivets fred, så vil Napster undersøke hvordan teknologien kommuniserer med den populære fildelingstjenesten, og se om noen av Napsters egne regler blir brutt, skriver ZDNet.

Siden programmet ikke lagrer informasjon om brukerne, mener ikke EMusic at de gjør noe galt i å overvåke hvilke musikkfiler som blir utvekslet. Napster anklager likevel EMusic for å ikke følge retningslinjene i Digital Millenium Copyright Act.

Selv er Napster saksøkt av verdens fem største plateselskaper for brudd på opphavsrettsloven.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse