Annonse


SPILLTEST: Airfix Dogfighter

Dogfighter er et flyspill som legger alle pretensjoner om å levere en realistisk simulering på hylla.

I stedet fokuseres det på action, stunts, og luftkamp. Bak spakene på et modellfly fra andre verdenskrig blir du kommandert ut på halsbrekkende oppdrag mot diverse militære leketøy rundt omkring i huset.

En merkelig og småmorsom atmosfære skapes ved at man har kombinert denne modellfly-ideen med tematikk fra andre verdenskrig – flyene, tanksene, og pilotene er tatt rett ut fra krigen, og en slags krig utspilles mellom de allierte og aksemaktene inne i huset (og noen ganger også ute i hagen).

Annonse


Enkelt å skyte

De fleste oppdragene går ut på å hente gjenstander, eller skyte ned ting. Skyting er veldig enkelt, enten man bruker kanoner, bomber eller raketter. Så snart man peker snuten i retning av en fiendtlig enhet, låses siktet og det er bare å fyre løs.

Det mest fornøyelige med hele spillet er muligheten til å fly rundt og boltre seg mellom møblene i huset, og de totalt urealistiske fysikklovene gjør at man kan bremse flyet ned til nesten full stopp, uten at man ramler i bakken av den grunn.

Og skulle man bumpe borti en stol eller en lampe her og der, tar man ikke noe særlig skade av det så lenge man ikke holder høye hastigheter.

Derimot kan man fort risikere å bli sittende fast i hyller eller andre trange rom, og oppleve at flyet blir kastet frem og tilbake uten at man er i stand til å gjøre noe. Dessverre skjer dette ganske ofte, og blir fort et plagsomt moment som gjør at man tenker seg om to ganger før man forsøker å fly der det ser litt trangt ut.

Skjult styrke

Gjemt i porselenet, bak malerier, og i det mest som kan skytes i stykker finner man diverse power-ups og våpen som man trenger for å gjennomføre oppdragene.

Dette fører til at hver gang man starter på et nytt oppdrag, må man fly gjennom en slag obligatorisk “hente-oppgraderinger”-runde i soverommet (hvor oppdragene starter, og lekeflyplassen ligger) før man kan fly ut og møte fienden, noe som fort blir kjedlig og repetitivt.

Hakkete grafikk

3D-grafikken er pen og strømlinjeformet, men av en eller annen grunn opplevde jeg store problemer med hakking og reduserte framerate så snart det kommer andre fly inn i skjermbildet, selv på de aller laveste grafikkinnstillingene i spillet.

Dette til tross for at jeg har et kraftig grafikkort (Matrox Millenium G400 Max), oppdatert med de siste driverne. Kanskje er problemet unikt til min maskin, men det er jo besynderlig at jeg aldri har slike problemer på de store mengder av andre spill som kjøres gjennom systemet mitt.

Sur joystick

Samtidig klarte jeg heller ikke å få joystick-støtten til å fungere, noe som er spesielt ergerlig når det faktisk er snakk om et flyspill. Både dette og overnevnte grafikkproblem er irritasjonsmomenter som kanskje ikke alle vil få problemer med, men som likevel gjør Dogfighter en sur opplevelse for de det gjelder.

Airfix Dogfighter er underholdende de første par gangene man prøver det, men det er rett og slett for lite og by på her for at man skal gidde å komme tilbake til spillet. Oppdragene blir fort uinteressante, og da hjelper det ikke at man kan tegne sine egne klistremerker til modellflyene.

Heldigvis kan man i det minste utfordre andre piloter på nett, og tegne nye hus som kan brukes når man spiller mot andre.