Annonse


«Mus» på hodet

Dingsen vil kunne erstatte eller være et tillegg til dagens mus og joystick.

Dagens mus kan irritere mang en PC-bruker, ikke minst på grunn av feil belastning og slitsomme bevegelser. Nå har alternativer til musen begynt å dukke opp i markedet, og Cyclopx, er en spennende løsning.

Maui Interactive, på øye Maui, har laget en dings som først og fremst er ment å bedre hverdagen til spillentusiaster. Selskapet har utviklet en hodekledning som lengst frem har en sensor. Denne sensoren kjenner etter hvordan bæreren vrir på hodet.

Godt tilbud til bevegelseshemmede

I fronten av hodeplagget finnes en linse som kommuniserer, med en annen linse som settes på billedskjermen. Med infrarødt lys ser da Cyplopx hvordan hodet vrir seg.

Annonse
Cyclopx er ment å være et tillegg eller en erstatning til dagens mus, og er i første rekke tenkt for spill. En annen tenkbar målgruppe er bevegelseshemmede.

Dersom du for eksempel spiller Baldurs Gate, behøver man bare vri på hodet for å se seg rundt om i spillet, noe som frigjør hendene til å skyte et monster eller andre morsomheter.

Lages egen Linux-versjon

Det går også an å legg inn ulike kommandoer og aktivere disse med ulike hodebevegelser. Cyplopx fungerer også utenfor spillene, og skal kunne brukes på alle program som har støtte for mus, noe de fleste har.

I første omgang er Cyclopx kun kompatibel med Windows 99/2000, men etter hvert skal den kunne benyttes på alle operativsystem som håndterer usb. Etter hvert kommer også en versjon for Linux.

I disse dager foregår betatestingen av produktet, som er tenkt og slippes første kvartal neste år. Inntil videre foreligger det imidlertid ingen distribusjonsavtale klar for Europa.

Cyplopx er ventet å koste cirka 180 dollar i USA.

Les mer på:www.maui-innovative.com/id9.htm

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse