Virus (tegning)

Annonse


SOL og Aftenposten stoppet av hackere

Virus (tegning)Forkortelsen DOS står i dette tilfellet for Denial Of Service. Det innebærer at en server får så mange (ondsinnete) henvendelser, at den ikke klarer å gjøre den jobben den ellers skal gjøre.

I første omgang er det serveren til Infostream som ble utsatt for angrepet. Norges største portal Sol og Aftenposten Interaktiv var ikke tilgjengelig tirsdag formiddag. På andre nettaviser forsvant annonsene. I Danmark ble SOL også rammet, melder nettavisen Virus112.
I Danmark er SOL den neststørste portalen.

– Det som skjer er at det sendes inn veldig mye trafikk mot våre servere som går i løkker. Vi kan kalle det ondsinnet trafikk laget for å ta ned et nettsted, sier lederen for driftsutvikling hos Infostream, Atle Nygaard til Aftenposten.
– Vi vet foreløpig ingenting om opprinnelsen til dette angrepet. Men ved nærmere undersøkelser vi regner med å komme nærmere kilden til angrepet..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse