Annonse


Spillende unge konsulenter

Det norsk-britiske firmaet Digital Avenue har stor tro på en lukrativ fremtid for underholdning på mobiltelefonen. I flunkende nye kontorlokaler på Skøyen bringes puljer med spillgærne tenåringer inn for å teste wapspillene, spille Nintendo, og kose seg med brus og pizza.

– Tenåringene gir oss god feedback og mange spennende idéer til spillene våre, sier produktsjef Per Christian Myklebost.

Små og store spill

Et halvt dusin spill er allerede lansert på NetComs wapportal. Foreløpig har det hovedsaklig vært snakk om kjappe småspill, som bowlingspillet King Pin og straffekonkurransen Star Striker. (klikk her for en mer detaljert beskrivelse av spillene)

Street Racer
Street Racer – kappkjøring i widescreen på Ericsson R380.

– Det som gjør disse spillene så gøyale er at du kan utfordre andre wappere. Å spille Star Striker for deg selv er ikke så fryktelig moro – det er først når du kan score mål på en kompis at man virkelig får full uttelling for spillet, sier Myklebost til ITavisen.no.

Annonse


Foruten disse action-spillene, har DA en rekke mer avanserte spill under utvikling. Blant de mer spennende titlene finner vi Ski Jumper, eventyrspillet The Trial, og Street Racer, et racerspill spesielt tilpasset den store skjermen på Ericsson R380.

Aksjer på alvor

En kommende godbit er Stock Broker, hvor du kan prøve deg som aksjespekulant. Her skal man i første omgang handle aksjer med fiktive penger, mens aksjekursene konstant blir oppdatert fra Oslo Børs. Når man har vent seg til aksjehandel på mobilen, skal man få muligheten til å gjøre lek til alvor.

– Målet er å kunne tilby en versjon av spillet hvor folk faktisk kan kjøpe aksjer med virkelige penger. Vi venter egentlig bare på at sikkerheten og teknologien blir god nok til at folk er villige til å gjøre pengetransaksjoner over mobiltelefonen, sier produktsjef Marius Røstad.

Brukerne må trenes opp

Spilltestere
Spilltestere slapper av med et par runder Nintendo. Ytterst til venstre sitter Lars O. Overskeid (18), Digital Avenues yngste utvikler.

NetCom merker en økt interesse for spillene på sin wapportal (wap.netcom.no), men det er ingen hemmelighet at interessen for wapspill foreløpig ikke har tatt helt av. Mye av grunnen kan nok ligge i at folk blir litt skuffet når de ikke får like mye animasjon, grafikk og lyd som på PC-en.

– Folk snakker ofte så stygt om wap, men egentlig er det jo en ypperlig protokoll. Man må bare huske at wap ikke er det samme som Internett, sier NetComs portalsjef Erik Kværnmo.

– Vi har nå en rekke gode spill å tilby. Utfordringen er å lære opp brukerne til å spille på wap, legger han til.

Ny teknologi – bedre spill

Allerede med innføringen av GPRS (General Packet Radio Service) neste år, vil wapspillene kunne inneholde mer grafikk, og reagere raskere enn de gjør i dag. Etter hvert vil vi få fargeskjermer, og når tredjegenerasjons mobilnett (UMTS) kommer for fullt, vil det bli som å ha bredbånd på mobilen.

– Vi har ingen planer om å ligge på latsiden i tiden fremover. Vi vil utvikle spill både for PDA-er og for UMTS-terminaler. Målet er å alltid kunne tilby produkter som fullt ut utnytter teknologien som til enhver tid er tilgjengelig, sier Røstad til ITavisen.no.

Digital Avenue har hovedkontor i London, og eier blant annet IT Media, som publiserer Wapland.no, Wapland.com, ITavisen.no, REPLY, og Telecom (tidligere Telecom Revy).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse