Annonse


Fikk millionbonus før konkurs

Bonusene skulle forplikte lederne til binde seg til bedriften inntil Pets.com fikk på plass nyfinansiering eller til selskapet var slaktet.

7. november ga bedriften opp forsøket på å skaffe finansiering, og begjærte seg konkurs.

De ferske bonusene var et forsøk på å motivere ledere som har god kontakt med leverandører og kunder, og som kan bistå mest i selskapets siste forsøk på hente inn penger, sier Pets.com-talsmann John Cummings til Bloomberg News.

– Disse personene bygget selskapet. Der er også de beste til å stenge det. Målet er å maksimere restene som blir igjen til aksjonærene. Det er likevel ingen garanti at det blir noe igjen til aksjonærene etter at betalingsforpliktelsene er dekket, ifølge Cummings.

Annonse


For å bli værende i bedriften til siste slutt, mottar de 10 ansatte kontantbonuser på mellom US$75.000 og 225.000 (0,6-2,1 millioner kroner). Den største bonusen går til styreformann og daglig leder Julia Wainwright.

Selskapet ble børsnotert i februar i år, og tapte US$146,6 millioner – frem til 30. september.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse