Annonse


Elektrisk sko lader batteriet

Britiske DERA (the Defence Evaluation and Research Agency) er Europas største forskningsinstituasjon, med over 12 000 ansatte. En av de nyeste prosjektene fra DERA går ut på å designe fottøy som kraftkilde for mobiltelefoner, PDA-er, og andre små elektroniske duppedingser.

En såkalt piezoelektrisk enhet plasseres i hælen på skoen, og omgjør bøyingen og trykket som påføres skoen når du går til elektrisk energi. Flere forsøk har blitt gjennomført, hvor denne energien blant annet har blitt brukt til å lade mobiltelefonbatteri.

Selskapet The Electric Shoe Company ble grunnlagt i Mars 2000, for å videreutvikle og markedsføre teknologien. Målet er å fullstendig eliminere behovet for batterier i mobiltelefoner, bærbare PC-er, og lommestereoer, i følge en pressemelding fra selskapet. Ladesko 2

Annonse
Oppfineren Trevor Baylis står bak prosjektet, og planlegger å gjennomføre verdens første mobilsamtale på en sko-drevet telefon til Storbritannias statsminister Tony Blair. Tidligere i år beviste Baylis at systemet fungerte, da han ringte sin kollega John Grantham i England fra en 120 km lang vandretur i en ørken i Namibia.

Mer informasjon om prosjektet finner du på www.theelectricshoeco.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse