Annonse


SPILLTEST: NHL 2001

Med overlegent gode titler som Superbike 2001, FIFA 2001, og NHL 2001, viser EA Sports seg som en av de dyktigste spillselskapene i verden, under vignetten “If it’s in the game, it’s in the game”.

Spillene har etter hvert blitt så realistisk, så fleksible, og så pene å se på at de til og med appellerer til spillere som tradisjonelt ikke har hatt noe til overs for sport.

NHL 2001 er i så måte intet unntak. Aldri før har vi sett et hockeyspill med så overlegen grafikk, livstro animasjoner, og fantastisk presentasjon – i tillegg til å være en gjennomtenkt å detaljert simulering, med et utall muligheter for tilpassing og justering av spillegenskapene etter egne preferanser.

Ditt eget lag – og deg selv på banen

Er man ikke tilfreds med lagoppsettene, er det mulighet for å gå inn i full coach-modus, hvor du får muligheten til å kjøpe og selge spillere, og skreddersy laget ditt.

Annonse




Føler du deg eventyrlysten kan du starte ditt eget lag fra bunnen av. Da kan du importere bilder for bruk som logo på spilleskjortene, og hente akkurat de spillerne du vil.

Hockey-fans vil sannsynligvis storkose seg med å kunne gjenkjenne ansiktene til spillere fra 30 lag i amerikanske NHL, og spillernavn fra 20 internasjonale lag (inkl. Norge). Naturligvis kan du spille mot andre, både på din egen datamaskin, eller på nett.

Det er til og med mulig å scanne inn et bilde av deg selv, og lage en ny spiller som da vil få dette ansiktet når du spiller. Det er litt vanskelig å få til et gjenkjennbart bilde av deg selv, men hvis du prøver deg frem kan du sikkert få til et godt resultat. Uansett er det en moro funksjon å leke med, særlig når ansiktsdetaljene faktisk kommer så godt frem som de gjør under selve spillet.

Hvor tøft skal det være?

På samme måte som i Superbike 2001, kan du justere realismenivået fra det banalt enkle til det slitsomt realistiske. Dette betyr at du kan kjøre en rask og lettvint målfest, eller spille utfordrende og intense kamper hvor du må håndtere faktorer som utmattelse og ta avanserte strategiske beslutninger om lagoppsett og spillestil.

De datastyrte motspillerne ser ut til å være meget intelligente, selv om de på de høyeste vanskelighetsgradene kan virke litt i tøffeste laget. Generelt sett kan det oppleves som om spillet blir litt ubalansert når du skrur opp alle realismeinnstillingene på fullt, og dette er kanskje en av de få svakhetene i spillet.

Mens kameravinklene i utgangspunket er svært nære opp til handlingen, og gir deg en langt mer intens opplevelse enn å se en hockeykamp på TV, kan du samtidig tilpasse disse til mer tradisjonelle og velkjente perspektiv.

Du kan velge å se hele banene ovenfra, som har vært standard i eldre hockeyspill, du kan observere kampen fra presseboksen, eller få TV-titternes versjon. Mulighetene er mange, og kombinert med en action replay-funksjon kan du betrakte det siste nydelige oppspillet fra alle mulige vinkler, om og om igjen…

Kommentatorstemmen er også relativt avansert, og ser ut til å gi mer eller mindre passende og reflekterte analyser av spillets gang til enhver tid. Noen ganger motsier kommentatoren seg selv, men dette gjør ham jo bare mer menneskelig.

Musikken er også av ypperste klasse, og er svært effektiv i å sette den rette stemningen for en actionfylt spillkveld. Ved å laste ned et lite ekstraprogram kan du til og med laste inn din egen musikk for bruk i spillet, og velge når de forskjellige musikkstykkene skal brukes.

OK, NHL 2001 er fortsatt snakk om et hockeyspill. Med andre ord; hater du denne sporten, er det hele litt dødfødt. Men for de som ikke har noe spesielt forhold til is og puck, blant annet deres ærbødige anmelder, er dette et spill som både imponerer, underholder, og utfordrer. Topp karakter og all heder til EA Sports.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse