Annonse


– Selger piratkopier på auksjon

Denne gang er det ikke Norge som henges ut som verst når det gjelder piratkopiering av bransjeorganisasjonen BSA. Business Software Alliance, som slåss for at programvarehusene skal få betalt for sitt arbeid, hevder nå at ni av ti dataprogram som selges på Internettauksjoner er piratkopiert.

I den siste offensiven fra BSA varsler de at de nå går til søksmål mot 12 privatpersoner i Europa og USA. De skal ha lagt ut programvare for salg på auksjonssidene til QXL. Dette gjelder de internasjonale nettauksjonene Yahoo, Ebay, QXL og Ricardo.

BSA melder at de hittil har gått til sak mot 8.200 personer og bedrifter med påstander om ulovlig kopiering.

– Piratkopiering på auksjonssteder er et voksende problem. Vi vil advare mot å kjøpe programmer på auksjonssider på nettet. Det er svært risikabelt, heter det i en pressemelding fra BSA advokat i Sverige, Agne Lindberg.

Annonse
I Norge har ikke Yahoo egen auksjonstjeneste. Verken Ebay eller Ricardo har aktive hjemmesider. På QXLs hjemmeside står følgende advarsel:

«QXL Auksjon samarbeider medBSA mot salg av piratkopiert materiale.
Gi oss beskjed dersom du oppdager piratkopiert programvare eller spill på QXL Auksjon, og hjelp oss å bekjempe denne typen virksomhet.»

Det var kun dataspill som var til salgs på QXLs norske hjemmeside torsdag, ikke kontorpakker eller vanlige program.

Det eneste som kunne vekke mistenke var tilbudet fra pseudonymet «Dansk fjellsmør», som skulle selge en boks med 35 disketter for 100 kroner.

Rolf Hanoa, BSAs leder i Norge, var torsdag på forretningsreise i USA og ikke tilgjengelig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse