Annonse


Scour må legge ned filbytting

Ifølge selskapet selv har 7 millioner mennesker lastet ned programvaren Scour Exchange, hvor brukerene har hatt muligheten til å utveksle musikk, filmklipp, bilder og andre filer gratis.

I går, Torsdag 16 November, stengte tjenesten. I en notis på Scours websider heter det:

– Det er med tunge hjerter at vi nå har tatt denne avgjørelsen, etter månedslange juridiske forhandlinger med musikk- og filmindustrien. Vi har gått konkurs, og har måttet la en rekke av våre medarbeidere gå.

Scour ble grunnlagt i 1997, som en multimedia guide til Internett. Da Napster viste seg å bli enormt populært, begynte også Scour å tilby filbytting som del av sitt tjenestetilbud. Tjenesten ble utviklet i konsultasjon med advokater med copyright som ekspertområde, skriver CNet.

Likevel ble tjenesten etter kort tid saksøkt og beskyldt for å bli brukt til ulovlig swapping av filmer og musikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse