Annonse


Digitalpennen som kan forandre alt

Anoto har tidligere i år presentert sin innovative datapenn-teknologi, og har nå fått en rekke viktige samarbeidspartnere med på å skape en ny standard for digitalt papir.

Sensor tegner opp

Ved hjelp av et internt «kamera» følger pennen alle bevegelsene du foretar deg på papiret. En prosessor, som også er intern, oversetter informasjonen fra kameraet og lagrer koordinater i minnet.

Deretter sørger en Bluetooth-chip for å overføre teknologien trådløst til andre apparater utstyrt med Bluetooth, for eksempel en PDA, mobiltelefon, eller en datamaskin.

Slik er Anotos digitalpenn bygd opp.

Det eneste aberet er at papiret man “skriver” på må være forhåndsbehandlet med et spesielt rutenett på overflaten, slik at pennen har referansepunkter å forholde seg til når den orienterer seg.

Annonse
Muligheter åpner seg

Grafisk e-post, håndskrevne notater, grafisk design, utfylling av skjemaer, legejournaler – mulighetene for denne nye teknologien synes uendelig, mener den svenske utvikleren Anoto AB.

Ericsson har vist stor interesse for prosjektet. Det samme har Filofax, som samarbeider med Anoto om å lage lommeplanleggere som tar i bruk datapennen, for kalenderåret 2002.

3M, Anoto og Ericsson jobber samtidig sammen om å videreføre post-it konseptet (de små gule lappen) til den digitale verden. Fruktene av dette forventes å være lanseringsklare sent neste år.

– Vårt mål er å skape en standard for digital penn og papir, og vi tror at innen fem år vil denne nye teknologien ha like stor penetrasjon som mobiltelefon har i dag, sa president i Anoto Christer Fåhraeus da teknologien ble presentert tidligere i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse