Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk bedrift slo ut Nokia og Lycos

Snart kan møte nye domeneforkortelser. Det norske selskapet Nameplanet venter spent på en avgjørelse. Selskapet er med på den avsluttende runden i kampen om nye toppdomener denne uka.

For første gang på mer enn ti år åpner ICANN for registrering av nye toppdomener. 24 forslag kjemper om å bli godtatt. Blant de som er skviset ut av prosessen nylig er Lycos og Nokia.

Et selskap som er med i sluttstriden er norske Nameplanet. De har søkt om å kunne administrere toppdomenet «.name». Selskapet leverte en søknad på 800 sider, og sier det er utrolig artig å gå videre.

Konkurransen om å få administrere et nytt toppdomene for personer kan bli hard.Tre andre selskap har foreslått domenet «.nome», et selskap vil styre «I», og et selskap lanserer domenet «.fam»

– Vi er i direkte konkurranse, for vi tror at ICANN bare kommer til å godkjenne et personlig toppdome. Vi mener vi har veldig gode sjanser for å nå fram, sier Nameplanets leder for Skandinavia Tor Albert Ersdal til ITavisen.no.

Det blir spennende å følge den videre prosessen, sier CEO i Nameplanet, Lars-Odin Mellemseter. En representant fra Nameplanet følger denne uka forhandlingene i Marina Del Rey i California.

En arbeidsgruppe fra ICANN har gått gjennom alle søknadene og en innstilling ble forelagt styret i ICANN 10. november.

På styremøte denne uka behandles forslagene, som har gått gjennom det første nåløyet.

– Dersom ICANN beslutter å gi oss rettighetene til .name betyr det at alle mennesker i hele verden kan få en personlig e-post adresse og web-området av typen [email protected] eller www.lars-odin.mellemseter.name, heter det i en melding fra nettopp Lars-Odin Mellemseter.