Annonse


Norsk bedrift slo ut Nokia og Lycos

For første gang på mer enn ti år åpner ICANN for registrering av nye toppdomener. 24 forslag kjemper om å bli godtatt. Blant de som er skviset ut av prosessen nylig er Lycos og Nokia.

Et selskap som er med i sluttstriden er norske Nameplanet. De har søkt om å kunne administrere toppdomenet «.name». Selskapet leverte en søknad på 800 sider, og sier det er utrolig artig å gå videre.

Konkurransen om å få administrere et nytt toppdomene for personer kan bli hard.Tre andre selskap har foreslått domenet «.nome», et selskap vil styre «I», og et selskap lanserer domenet «.fam»

– Vi er i direkte konkurranse, for vi tror at ICANN bare kommer til å godkjenne et personlig toppdome. Vi mener vi har veldig gode sjanser for å nå fram, sier Nameplanets leder for Skandinavia Tor Albert Ersdal til ITavisen.no.

Annonse
Det blir spennende å følge den videre prosessen, sier CEO i Nameplanet, Lars-Odin Mellemseter. En representant fra Nameplanet følger denne uka forhandlingene i Marina Del Rey i California.

En arbeidsgruppe fra ICANN har gått gjennom alle søknadene og en innstilling ble forelagt styret i ICANN 10. november.

På styremøte denne uka behandles forslagene, som har gått gjennom det første nåløyet.

– Dersom ICANN beslutter å gi oss rettighetene til .name betyr det at alle mennesker i hele verden kan få en personlig e-post adresse og web-området av typen [email protected] eller www.lars-odin.mellemseter.name, heter det i en melding fra nettopp Lars-Odin Mellemseter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse