Annonse


Datamisbruk blant spionene

160 ansatte og engasjerte i CIA (Central Intelligence Agency) har blitt knyttet opp mot en uoffisielt chat-side som var blitt holdt skjult for organisasjonens ledelse. Samtlige er nå under etterforskning, og må avgi skriftlige forklaringer. Flere viktige ansatte har også blitt midlertidig tatt ut av jobb mens saken undersøkes, skriver CNET.

CIA hevdet at det ikke hadde foregått uforsvarlig omgang med gradert materiale, men at det derimot hadde blitt begått en rekke brudd av data-reglementet over en lengere periode.

En ikke navngitt ansatt i ettertningsvesenet uttalte overfor Washington Post:

– Det alvorlige for oss i det som hadde skjedd var at folk med overlegg misbrukte datasystemet, og prøvde å skjule hva de hadde gjort. Hadde de gjort dette på KGBs system, ville vi gitt dem en medalje – men uheldigvis var det hos oss.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse