Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Sperrer stjålne kontantkort

8.500 telekort ble stjålet fra en postbil onsdag. Telenor arbeider med å finne ut hvilke kort som ble stjålet, og sperre disse.

deskill.
Bilen stod parkert i Oslo sentrum ved 16-tiden onsdag. Fem timer senere ble den funnet igjen. Da var postsekkene med telekort forsvunnet. Sekkene med vanlig post lå igjen. Et spørsmål var om tyvene kjente til innholdet i sekken, mener Aftenposten.

8.500 kort med verdier på mellom 150 og 500 kroner er stjålet.Det er snakk om kort for oppladning av mobiltelefoner med kontantkort.

– Nå jobber vi på spreng for å finne ut hvilke kort dette dreier seg om slik at vi kan sperre dem, sier assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil til NTB.

Det kan ta noe tid å finne identiteten på de stjålen kortene, og Telenor ønsker ikke ved feil å sperre lovlig kjøpte kort. Men det gir verken tyver eller helere noe grunn til å føle seg trygge i mellomtiden.

– Hvis disse kortene blir brukt, vil vi kunne identifisere eieren av telefonen. Telenor Mobil krever nemlig at brukere av kontantkort må registrere seg, sier Tuman Johnsen.

Stikkord: Mobil