Hermansen (smiler)ny

Annonse


Får ti prosent rabatt på Telenoraksjer

Hermansen (smiler)nyMange svenske småsparere håpet på et raskt lite klipp da Telia ble børsnotert. Få klarte det. For å unngå lignende tilstander skal norske småsparere få en rabatt på ti prosent, og den kommer først etter ett år. Det gjelder for aksjekjøp inntil 25.000 kroner, og det er første gang denne typen rabatt gis til småsparere her i landet.

Det som ikke er sagt er at norske småsparere skal sikre at Telenor fortsatt fremstår som et «norskt» selskap. Tilbudene er spesielt gunstige for denne kjøpergruppen, som også vil få to kroner i rabatt per aksje.

Aksjekapitalen i Telenor utvides ved børsnoteringen. Telenor får beholde den tilførte kapitalen. Den blir på mellom 18.6 og 25.3 milliarder kroner.

Tro på USA

Telenor skal børsnoteres i Oslo og på den amerikanske teknobørsen Nasdaq 4. desember. Salget av aksjer rettes nå mot fire grupper.

Annonse
 • Private norske investorer.
 • Norske institusjonelle investorer.
 • Private og institusjonelle investorer i USA.
 • Andre investorer.

  Ansatte i selskapet får kjøpt aksjer for inntil 75.000 kroner, med samme vilkår som norske småsparere. Senere vil det bli vurdert om ledelsen skal få flere aksjer.

  Prisintervallet for aksjen blir mellom 50 og 68 kroner. Det blir mulig å utvide dette intervallet. Endelig pris fastsettes 3. desember.

  Denne prisen gir Telenor en børsverdi på mellom 70 og 95 milliarder kroner.

  Optimistiske selgere

  – Selv om sparing i aksjer alltid innebærer en viss risiko, så håper vi at dette aksjesalget skal være attraktivt både for de som allerede har erfaring med aksjesparing og de som overveier å gjøre dette for første gang, sa departementsråd Jan Solberg i Nærings- og handelsdepartementet da børsplanene ble presentert i Oslo fredag formiddag.

  Telenors styreformann uttrykker samme optimisme.

  Om kort tid kommer en informasjonsbrosjyre til alle norske husstander.

  Informasjonsmøter skal holdes i Bergen, Bodø, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Telenors salgsshow vil gå som videokonferanse i en rekke norske byer.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse