Annonse


Trådløst Internett via ISDN

Vanlige DECT-telefoner gjør hjemmetelefonen trådløs. Men så langt har vi måttet nøye oss med å overføre tale. De trådløse telefonene vi har i hjemmet inneholder verken modem eller muligheter for tilkobling til datamaskinen. Dermed har hjemmesurferne vært lenket til skrivebordet, der PCen har hatt fysisk kontakt med telefonnettet via kabel.

Det Siemens har gjort er ganske enkelt å lage en ISDN basestasjon med innbygget modem. Til denne basestasjonen kan du så »logge inn» alle dine trådløse telefoner. I tillegg kan du altså gjøre hele PCen til en »trådløs telefon» ved hjelp av Gigaset M 105 Data.

Siden det dreier seg om ISDN kan du nå surfe Internett på en linje, mens du (eller en annen) holder samtalen gående på den andre.

Basestasjonen heter Gigaset 3070isdn og kan takle inntil 8 håndsett/datamaskiner. Denne har også en USB-tilkobling du kan koble direkte til PCen, dersom du ikke har Gigaset M 105 Data (eller om du har flere Pcer). På denne måten får du en basestasjon til trådløse telefoner, ISDN-modem til PCen og to analoge utganger du kan bruke til fax eller annet utstyr.

Annonse
Gigaset M 105 Data er på størrelse med en reisevekkeklokke og kobles til PCen via USB. Det er denne enheten som »snakker data» med basestasjonen. Boksen henter strøm fra USB-porten, så du er ikke avhengig av å ha ledige stikk-kontakter under sofaen (eller hvor du nå surfer fra).
Basestasjonen har bare en trådløs datakanal, så du kan ikke surfe med flere maskiner samtidig.

Har du ikke USB finnes det en noe kraftigere løsning som kan kobles til COM-porten, men denne (M 101 Data) krever ekstern strømforsyning.

Gigaset M 105 Data er ventet på markedet i løpet av en ukes tid og vil trolig koste om lag 1.200 kroner, men basestasjonen vil koste om lag det dobbelte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse