Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kjøper seg innhold

Telenor kjøper 35 prosent av Cee.tv. Tidligere TV2-direktør Finn H. Andreassen er daglig leder for oppstartsselskapet, som skal lage interaktivt innhold for flere medier.

Skjermdump
– Aksjekjøpet støtter opp under strategien til Telenor Bredbåndstjenester om å ha et sterkt engasjement knyttet til utvikling av innhold for distribusjon gjennom Telenors eksisterende og fremtidige bredbåndsnett, heter det i en melding fra selskapet.

– For å lykkes med en rask utvikling av bredbåndstjenester i det norske markedet er vi avhengige av et konkurransedyktig innhold både nasjonalt og lokalt, sier adm. direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Bredbåndstjenester.

Flere inn i selskapet

Telenor har betalt 12,5 millioner kroner for en eierpost på 35 prosent, det vil også gi to representanter i Cee.tvs styre.

Cee.tv har nå 38 millioner kroner i aksjekapital.

Andre eiere er Møller-Investor med 17 prosent, og det finske medieselskapet Alma Media Corporation med 13 prosent. Ansatte i selskapet har en eierandel på 35 prosent.

Distribusjon og produksjon

Cee.tv skal produsere innhold som skal kunne distribueres via GSM mobiltelefoner, Internett samt analogt og digitalt fjernsyn. Selskapet spesialiserer seg på design, produksjon og markedsføring av interaktivt innhold. Det interaktive innholdet vil både være egenprodusert og produsert av andre.

Selskapet vil også drive konsulentvirksomhet.

Telenor Bredbåndstjenester er den største distributøren av analoge og digitale betal-TV-tjenester i Norden. Forretningsområdet hadde en omsetning i 1999 på rundt 2,8 milliarder kroner og om lag 1.000 årsverk i inn- og utland

Stikkord: Mobil