Annonse


Helnorsk FIFA 2001

I FIFA 2001 opptrer ikke lenger forsvar og keeper som statister når du nærmer deg 16-meteren. Det er ikke lett å score. På amatørnivå vil du kanskje fortsatt kunne oppleve at kampen ender 10-9, men på proff-nivå har du ikke en sjanse!

– Å kline til forfra, er håpløst. Keeperen løper ut, gjør målet mindre, og kaster seg mot beina dine. Din eneste mulighet er å drible deg forbi, sier Aimar Niedzwiedzki til ITavisen.no.

– Sikt mot bakre stolpe!

Aimar Niedzwiedzki er salgs- og markedskoordinator hos utgiveren Electronic Arts Norway. Han har allerede tilbrakt mange timer foran spillet:
– Jeg har oppdaget at det er lettest å score hvis jeg skyter fra kantlinjen og legger inn mot bakre stolpe. Slikt er det jo også i virkeligheten, sier han. FIFA 2001 spilles absolutt best med gamepad.

Vel verdt en oppgradering

Til tross for at EA Sports nærmest har monopol på fotballspill, har de nedlagt mye arbeid på å forbedre FIFA-klassikeren.

Annonse
Spillet har vært en årviss julegave til far på linje med slips og sokker: – Halvparten av de som kjøper FIFA, har det fra før. Jeg regner med at mange vil oppgradere i år, sier Niedzwiedzki som har gjennomgått alle de norske lagene for å få med alle overganger og korrekte lagoppstillinger fram til juli i år.

Helnorsk fotball

For å gjenskape de norske spillerne, har EA Sports lagt inn 8000 statistiske forhold. Du gjenkjenner straks Jan Derek Sørensen, Petter Belsvik og Frode Johnsen når Rosenborg løper ut på banen. Spillernes drakter har riktig sponsorreklame og klubblogo, og på tribunen huier supporterne i feilfrie farger.

Det samme gjelder de 17 andre ligaene som deltar i FIFA 2001. I tillegg deltar 50 landslag med til sammen 40 000 spillere!

Gjenskaper individuell spillesti

lFIFA 2001 er det mest virkelighetstro fotballspillet som noensinne er laget. Femti av verdens beste fotballspillere er gjenskapt i detalj, deriblant Edgar Davids, David Beckham, Fabien Barthez, Roberto Carlos og Rivaldo.

– Spillerdatabasen i FIFA 2001 er enorm, men vi kan dessverre ikke gjengi alle like detaljert.
Du må nøye deg med hovedtrekkene i ansikts- og kroppsform, men vi har lagt stor vekt på å gjenskape individuell spillestil. Pasninger, taklinger, hurtighet, driblingsferdigheter, offensiv/defensiv styrke og utholdenhet skiller de forskjellige spillerne fra hverandre, sier Aimar Niedzwiedzki. Forsvarsspillerne er f.eks. mindre »målsikre», enn angrepsspillerne.

Naturtro bevegelser

I FIFA 2001 er spillerne både mer på hugget i taklingene, og flinkere til å posisjonere seg når de venter på en pasning.

I sommer ble Edgar Davies, Paul Scholes, Thierry Henry og noen andre spillere filmet og skannet mens de var i aksjon på banen. Teknikken har muliggjort mer naturtro bevegelser på skjermen.

En ekte fotballopplevelse

Det er ikke bare spillerne som føles mer ekte. Over stadion driver skyer og sol. På sidelinjen fekter en engasjert trener. Reservene varmer opp. Linjedommerne vifter med flagg. Publikum klapper, skriker og skråler. Spillerne ynker seg når de får et spark i leggen, og protesterer når de får gult kort. Det er i det hele tatt livlig!

– Slå av musikken når du har spilt en stund, og nyt stemningen på banen, anbefaler Aimar Niedzwiedzki.
Torsdag kommer FIFA 2001 i butikkene, og prisen er om lag 400 kr.

… men ingen slår The Sims

EA Sport solgte over 100 000 spill i Norge i fjor. Over halvparten var fotballspill.

– FIFA 2001 vil kanskje selge 15 000-20 000 eksemplarer, men vil neppe true bestselgeren The Sims som nå har passert 23 000 eksemplarer.
– The Sims er helt eksepsjonelt, sier Aimar Niedzwiedzki hos Electronic Arts Norway.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse