Annonse


Verdens minste PDA

Mandag ble det kjent at knøttlille Rex kommer i en ny utgave som skal ta opp kampen med de mer velvoksne PDA-ene fra Palm, Psion, Compaq og andre.

Den aller første Rex-en kom i 1997. Den så ut som et PCMCIA-kort med LCD-skjerm, fem knapper og programvare for adressebok, kalender, gjøremål og notater. Kortet kunne stappes inn i den bærbare PC-en for nedlasting og synkronisering med Lotus Organizer og Microsoft Schedule+. Deretter kunne du ta med deg dataene på tur. Batteriene i kortet holdt et halvt år!

Skjermen tolker håndskrift

Nye, sølvfargede Rex 6000 er like kompakt som tidligere, men skjermen har fått 240×120 punkters oppløsning og er blitt berøringsfølsom. Derved kan den tolke håndskrift fra en spesialpenn, eller registrere data som tastes på et skjermbasert tastatur.

I tillegg har kortet fem, og skjermen syv navigasjonsknapper, – i tillegg til ikonene som starter applikasjonene.

Annonse
Laster ned nyheter

I forhold til forgjengeren Rex 5000, er minnet firedoblet til 2MB. Innholdet i Rex 6000 synkroniseres via PCMCIA-kortplassen i den bærbare PC-en, eller via en liten, ekstern dokkingstasjon. Programvaren støtter Microsoft Outlook og Lotus Notes.

Fra Xircoms nye nettsted www.rex.net kan brukerne skreddersy hvilke data som skal nedlastes ved synkroniseringen; nyheter, aksjekurser, sport og værmelding.

Den kreative franskmannen

Rex ble opprinnelig unnfanget av Philippe Kahn, – franskmannen som flyttet til USA og startet programvareselskapet Borland. I 1980-årene ble Borland verdens tredje største programvareselskap, før det måtte gi tapt for Microsoft.

Etterpå utviklet Philippe Kahn sin Rex (Rolodex Electronic Express) med programvare fra hans programvareselskap Starfish Software. Rex ble produsert av Citizen og markedsført av Franklin Electronic Publishers. Rex 6000 m-flere

Fra Franklin til Xircom

Da Rex debuterte i 1997 fikk den strålende anmeldelser, men solgte dårlig. For ett år siden ble Rex overtatt av Xircom, – mest kjent for PCMCIA-nettverkskort.

Xircom har 1900 ansatte over hele verden, og et bedre markedsføringsapparat enn Franklin.PDA-en ble nå døpt til Xircom Rex 5000 MicroPDA. Den er også i salg i Norge for om lag 1500 kr med moms.

Ingen buler på lommen

Rex 6000 MicroPDA er verdens minste PDA. Du kan ta den med deg overalt, uten at lommen buler. Spørsmålet er bare om Rex-utviklerne kan holde tritt med konkurrentene. Palm skryter for eksempel av at de har over 100 000 utviklere. Mange av oss foretrekker dessuten å lagre dataene i mobiltelefonen.

Xircom Rex 6000 MicroPDA kommer i salg hos Amazon.com og Buy.com i begynnelsen av desember og prisen ligger på 1400 kr pluss moms og frakt. Porto-utgiftene er beskjedne!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse