umts

Annonse


UMTS størst i 2004

umtsSpådommene har vært dystre om UMTS etter auksjonene som er gjennomført i Europa de siste månedene. Minst sju år før det blir overskudd, sa en analyse.Like pessimistisk er ikke den siste rapporten fra C-quential, som er en datterbedrift av Arthur D. Little Group. I en fersk rapport hevder de at dette vil være situasjonen i år 2005:

 • UMTS vil stå for halvparten av omsetningen.
 • Tale står for 42 prosent.
 • Datatjenester står for 22 prosent.
 • Internett 11 prosent.
 • Annonser 7 prosent.

  Analytikerne i selskapet regner ikke overraskende med at det er bedriftene og storkundene som først vil gå over. Først i 2008 regnes det med at flesteparten av brukerne har skiftet til UMTS, og det er kontantkortkundene som vil ta lengst tid på overgangen.

  De optimistiske vyene er et resultat av dybdeintervju med 200 ledere i mobilselskap, teleselskap og investeringsbanker, skriver Finansavisen.

  En av lederne i C-quential – Arno Wilferdt – sier til Frankfurter Allgemeine Zeitung at 2005 også vil markere ett annet vannskille. Det vil da ikke lenger være mulig for en mobiloperatør å lykkes uten å kunne tilby også UMTS.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse