Annonse


Microsoft tester ut IE 6.0

Nyhetstjenesten ZDNet News siterer ActiveWin.com og WinInformant.com og forteller at Microsoft nå verver beta-testere til sin nye nettleser Internet Explorer 6.0.

IE 6.0 vil sannsynligvis både foreligge som frittstående applikasjon, og som en integrert del av Windows 2000-etterfølgeren Whistler som kommer en gang i andre halvår 2001.

Som skapt for digitale medier

IE 5.5 fikk nylig fikk sin Service Pack 1.0 lagt ut på nettet. Men om noen måneder kommer altså en ny nettleser som skal bli mer forbrukervennlig enn den vi i dag bruker.

Ansiktsløfting og nye verktøylinjer skal gjøre det lettere å jobbe med digitale bilder, video og musikk.

Annonse
Kopierer MSN Explorer

De fleste antar at Microsoft vil kopiere mange av funksjonene i nettleseren MSN Explorer til den nye nettleseren.

MSN Explorer er spesialkonstruert for Microsofts amerikanske portal og nettjeneste MSN.com.

– Vi planlegger en norsk utgave for MSN.no høsten 2001, forteller informasjonssjef Kristin I. Wåle hos Microsoft Norge til ITavisen.no. Kanskje blir den norske MSN Explorer integrert med IE 6.0?

Spesialknapper for post og kalender

I tillegg til de vanlige surfeknappene, har MSN Explorer spesielle knapper for enkel adgang til MSN HotMail, MSN Messenger, MSN Calendar, MSN MoneyCentral og MSN eShop.

Utseendet er dessuten tredimensjonalt og mer fargerikt enn det vi kjenner fra andre nettlesere. MSN Explorer er i det hele tatt mer uformell og mer forbrukerrettet enn Internet Explorer.

Ny nettleser trekker besøk

I følge Jupiter Media Metrix var Microsoft.com USAs mest besøkte nettsted i august, når de teller de som koblet seg opp hjemmefra. Det er første gang siden mars, og suksessen skal i første rekke skyldes MSN Explorer.

55 prosent av de som besøkte Microsofts hjemmeside var amerikanere.

Outlook Express 6.0

I følge ActiveWin planlegger Microsoft å utstyre Outlook Express 6.0 med et integrert antivirus-program.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse