Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens kjedeligste filmfestival

Aggressively Boring Film Festival, verdens første filmfestival for Palm OS, går nå av stabelen, og her forventes det mange trasige filmopplevelser.

Generic Media og The New Venue arrangerer en filmfestival for PDA-frelste, hvor alt innhold skal kunne presenteres den nye programvaren for medieavspilling, gMedia.

– The Aggressively Boring Film Festival vil bane vei for film på Palm-plattformen. De nåværende begrensningen på Palm oppfordrer til kreativitet. Mangel på lyd, begrenset minne og en liten skjerm betyr store utfordringer for filmskapere. Her er det muligheter for å eksperimentere, på samme måte som med web-filmer, sier grunnlegger Jason Wishnow i en pressemelding fra New Venue.

Lomme-regissørene må altså holde seg innenfor en rekke rammer i filmene sine, blant annet kan de ikke bruke lyd, bildestørrelsen kan ikke være større enn 160 x 120 piksler, og de er begrenset til mellom 6 og 12 bilder per sekund. Man kan bruke opptil 16 gråtoner, eller bruke 256 farger.

gMedia vil i begynnelsen kun være tilgjengelig for de som har klart å skaffe seg Sonys nye Palm OS-baserte PDA, Sony CLIÉ, men det ville jo vært merkelig hvis Generic Media ikke gjør sin programvare tilgjengelig også for andre Palm-brukere etter hvert.

Førstepremien i konkurransen er selvfølgelig en Sony CLIÉ, og filmene må være sent inn før 10. November.

For mer informasjon om festivalen, besøk www.newvenue.com/event/.