Annonse


Bruk PDAen som fjernkontroll

TV, stereoanlegg, video, dekodere, lysdimmere, prosjektører, bilalarmer – listen over utstyr du kan betjene ved hjelp av IR-baserte fjernkontroller er lang. Og har du tilstrekelig mange slike apparater blir det også en god del fjernkontroller å holde styr på. Tanken på å få samlet alle disse i en enkelt liten boks er unektelig besnærende.

Det finnes i dag ferdige programmer som kan installeres på de fleste PDAer. Vi har sett nærmere på noen av dem, og kan konstatere at ikke alle er like lette å sette opp. Men etter hvert som vi fikk lagt inn de rette parametrene begynte det hele å se bedre ut.

Lærevillig

Vi forsøkte først programmet SkyCommander. Dette er laget for Windows CE, men støtter bare versjonene 2.0 og 2.11. Det vil i praksis si alle maskiner lansert før februar 2000.11.02 Dette programmet har en egen ”learn” funksjon, og du kan velge mellom en rekke ulike skjermbilder der du styrer enhetene dine ved å trykke på skjermen.

Annonse
Dernest forsøkte vi oss med en variant til Palm, kalt OmniRemote. Denne lot seg enkelt installere på en Palm M100, og kom opp med et bilde der vi kunne velge hva slags utstyr vi måtte ha ønske om å betjene. Demoversjonen vi lastet ned ga oss riktig nok bare anledning til å velge TV, men fra denne kategorien er det igjen mulig å lære kontrollen til å styre også annet utstyr.

Det siste programmet vi prøvde i denne omgang var S5TV som vi la inn på en Ericsson MC218. Programmet fungerer, men er det vanskeligste å konfigurere (om du da ikke har utstyr som går med standardoppsettet).

Langt mellom sofa og TV?

Rekkevidden på disse fjernkontrollene varierer med hva slags utstyr du har installert applikasjonene på. Maskinene vi prøvde måtte gi seg på fra 2,5 meter (Palm) til 4 meter (MC218).

Ingen av applikasjonene fristet meg til å gi helt slipp på kontrollene jeg bruker hjemme. Men morsomme er de, i alle fall så lenge du husker hva de er innstilt på (Det ville jo være kjedelig å slipe garasjeporten i taket på bilen når du egentlig bare skulle bytte kanal på TV’en…).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse