Annonse


IBM gir Transmeta en på tryne

Da IBM bestemte seg for å benytte mikroprosessorene fra Transmeta, var dette en svært viktig seier for selskapet. Trolig er retretten et like stort tilbakeslag.

Kanselleringen kommer på et meget uheldig tidspunkt for Linus Torvalds og hans kollegaer i Transmeta. Om noen få dager skal selskapet ut og hente inn kapital i forbindelse med en forestående børsnotering.

Men nå kom beskjeden fra IBM om at de har avlyst prosjektet, som skulle plassere Crusoe mikroprosessorer i de bærbare ThinkPad 240 -maskinene.

Satt på vent i ubestemt tid

I følge IBM passer likevel ikke dette med selskapets kommende markedsplaner. Men det er ikke mer enn noen måneder siden at IBM stolt viste frem en demonstrasjonsmodell av ThinkPad 240 som kjørte Crusoe-prosessor.

Annonse
Selskapet uttaler at de vil fortsette å teste Transmetas teknologi, men i den næreste fremtid planlegger de ingen bærbare som kjøres på Crusoe-prosessoren.

– 240 prosjektet har blitt satt på vent. Men vi fortsetter å holde et øye med Transmeta, sier en talsmann for selskapet, i følge Cnet.com.

Hadde ingen formell avtale

Offisielt har ikke IBM forpliktet seg til å lansere en Crusoe-maskin, men toppledelsen i de to selskapene var innenforstått med at maskiner med Crusoe ville komme siste kvartal i år.

Det er den taiwanske PC- utvikleren Quanta Computer som produserer ThinkPad 240 for IBM. De lager i dag 7.000 ThinkPad-maskiner per måned, og prosjektet var tenkt å følges opp med en Crusoe-basert ThinkPad.

Flere japanere med Cruosoe i vente

Sony slapp nylig en Vaio med Transmeta-chipen. Også en rekke andre japanske leverandører kommer den nærmeste tiden med maskiner med denne chipen.

Den har imidlertid fått noe varierende omtale, og mange har hevdet at den ikke fullt ut holder hva den lover og kaller den en skuffelse..

Transmetas mikroprosessor var før lanseringen omtalt som en kommende superchip, som var i stand til å ta opp konkurransen med Intel og AMD.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse