Annonse


FBI slår nett-alarm

Amerikanske FBI varsler omfattende terroraksjoner på Internett som følge av den pågående konflikten i Midtøsten. Konflikten kan spre seg til mål i USA, hevder amerikanske myndigheter.

Advarselen kommer fra FBIs spesialavdeling som utelukkende overvåker nettkriminalitet.

I forrige uke tvang palestinske hackere nettstedet til det israelske utenriksdepartementet i kne ved et såkalt “denial of service attack” – der nettstedet bombarderes med så mange henvendelser at det ikke makter å ta unna all trafikken.

En rekke webtjenester har dukket opp de siste ukene som viser hvordan man enkelt kan overbelaste nettsteder på denne måten, ifølge FBI. I februar ble nettbutikken Amazon og auksjonsstedet eBay utsatt for liknende angrep.

Annonse


– På grunn av trusselbildet fra terrorister i Midtøsten og muligheten for angrep fra disse, bør brukere være ekstra oppmerksomme på at amerikanske myndigheter og nettsteder i privat sektor kan være potensielle mål, heter det i meldingen fra FBI.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse