Annonse


Betal når postbilen kommer

DnB, Posten og Andersen Consulting har gått sammen og dannet selskapet Netaxept. Selskapet har som mål å utvikle en ledende standard for betaling og varedistribusjon for nettbutikker i Norge.

Målet for Netaxept er å får flest mulig nettbutikker med på sin løsning, og det er også først når mange butikker er med at kunden får full uttelling for bruken av Netaxept.

Et standardformat for alle butikkene

Når en kunde går inn på en butikk som bærer Netaxept-stempelet, legger de inn sine personopplysninger en gang i et standardformat for alle nettbutikker som inngår avtale med Netaxept.

Når kunden bestiller en vare fra en butikk som også har registrert seg som Netaxept-kunde, opprettes automatisk en forbindelse der Netaxept klarerer transaksjonen på de betingelser kunden har fastsatt.

Annonse
Det innebærer f.eks forsendelse av varen, og hvorvidt man skal betale over nett, eller når varen ankommer.

– Alle type betalingsløsninger kan benyttes. Dersom kunden betaler med kredittkort, vil ikke disse opplysningene gå til butikken men sendes kryptert til vår server, og vi garanterer for sikkerheten, sier adm. direktør Hans Petter Evensen i Netaxept, til ITavisen.no.

Betal når varen kommer til døren

Netaxept tilbyr imidlertid ingen ny betalingsløsning, men styrker distribusjonssiden. En del av den nye distribusjonsløsningen er at Postbilen kan komme med varene, dersom du ønsker det. Den har med seg en bærbar betalingsterminal, som gjør at du kan betale når varen kommer.

– Vi har allerede fått med oss flere nettbutikker, men den eneste vi offisielt går ut med i dag, er CoShopper. I tillegg har flere meldt sin interesse for den nye løsningen.

Ikke for wap

Foreløpig tilbyr ikke Netaxept en betalingsløsning for wap, men lover at dette skal komme etter hvert.
Evensen opplyser at de vil bygge kommende wap-løsning på den standarden de i dag kjører, og at det ikke utvikles en egen standard for wap-betaling.

Posten og DnB eier hver 47,5 prosent av selskapet, mens Andersen Consulting eier 5 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse