Annonse


I krise – og ansetter flere

Svenske nettkonsulenter endrer ikke vekststrategien til tross for fallende vekst og stupende aksjekurser.

Framfab og Adcore ansatte henholdsvis 300 og 200 medarbeidere det siste kvartalet. Adcore kjøpte i tillegg selskap med til sammen 300 ansatte.

Begge selskapene sliter med høye kostnader og skrint med likvider. Adcore rapporterte i tillegg fallende omsetning i tredjekvartal. Framfab har foreløpig kommet med gevinstvarsel. Resultatene kommer først i neste uke.

Rivalene Cell Network og Icon har også presentert skuffende kvartalstall. Selskapene fikk juling på børsen forrige uke. Begge selskapene er i akutt pengetrøbbel, ifølge en undersøkelse fra det svenske finansmagasinet Ekonomi24.

Annonse
Innen seks måneder er kassene tomme, hvis investorene ikke satser mer på selskapene. Likevel er vekstiveren på topp i sektoren.

– Vi har fortsatt økt etterspørsel på tjenestene våre, og det er konsulentene vi tjener penger på. Vi ekspanderer i Latin-Amerika, Europa og USA gjennom oppkjøp og nyansettelser, sier Icons informasjonssjef Katarina Bergegård til nettmagasinet.

Cell Network har vært litt mer beskjedne. De har ansatt 85 personer det siste kvartalet, og kjøpt opp selskap med 185 personer.

– Vi kommer til å ansette personer innen enkelte nøkkelområder. Vi vil imidlertid ikke være like ekspansive i hele konsernet, sier Cell-talskvinne Sofia Sjöman.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse