Ballmer, Steve

Annonse


Microsoft hacket i måneder

Ballmer, SteveDa Microsoft meldte at de var cracket fredag, så ble det sagt at det bare var kildekode til program som ennå ikke er på markedet, som ble stjålet. Microsoft vil ikke fortelle hva slags program det er snakk om.

Nå hevder amerikanske aviser at datatyveriene har pågått over lengre tid. Washington Post hevder at den ulovlige tilgangen har pågått i seks uker. Los Angels Times hevder at det kan ha skjedd de tre siste månedene.

FBI har startet undersøkelser i saken, men har ennå ingen mistenkte.

– Ut i fra det vi hittil vet så virker det som om det første hacket kunne skje bare fordi en av de ansatte hos Microsoft har foretatt en dårlig sikkerhetsvurdering, sier Richard Power på Datasikkerhetsinstituttet i San Francisco.

Annonse
– For Microsoft er dette et betydelig tap av intellektuell eiendom, og det kan gi betydelig skade på selskapets konkurranseevne, sier sikkerhetseksperten Simon Perry ved Computer Associates of Islandia til telegrambyrået Reuters.

Microsofts toppleder Steve Ballmer, som befant seg i Stockholm fredag, sier at selskapet ser meget alvorlig på datatyveriet. Men han benekter at det kan skade Microsoft.

– Men vi ønsker å stoppe alle muligheter. Det er også derfor vi har spurt FBI om hjelp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse