Microsoft

Annonse


Microsoft hacket

MicrosoftMicrosofts talsmann Rick Miller benekter at noen av selskapets filer er ødelagt. Saken er anmeldt, og Microsoft får hjelp av FBI til å undersøke saken, skriver den amerikanske nyhetstjenesten Cnet.

– Vi tar angrepet meget alvorlig, og har både en øyeblikkelig og en langsiktig løsning for å beskytte vårt interne bedriftsnettverk, sier Miller.

Hackerne har epostadresse, som tyder på at de holder til i St. Petersburg, melder Financial Times.

De har forsøkt å stjele kildekode til Microsofts kontorpakke og operativsystem. Hvorfor det er gjort er usikkert. Microsofts produkter er så kjente at kildekoden vil være vanskelig å selge, for eksempel til en produsent som ønsker å lage tilsvarende produkter.

Annonse
Derimot kan koden være til hjelp dersom et selskap ønsker å lage et tilsvarende produkt, ved såkalt «reverse-engineering».

Koden kan også hjelpe til med å finne direkte sikkerhetshull i applikasjonene, som igjen kan utnyttes senere.

Microsofts mareritt vil være at hackerne har klart å endre kildekode, og at dette ikke oppdages før et nytt produkt slippes, med skadelig kode, eller såkalte bakdører.

– De sparsomme opplysningene som er til rådighet på det nåværende tidspunktet tyder på at Microsoft er blitt infisert med VBS.Coolnot.Worm – bedre kjent som QAZ. Denne trojan befinner seg på 3-plassen på Virus112´s topp 10 liste, heter det i en melding fra dette selskapet.

VBS/CoolNot.worm har flere likheter med det mer kjente VBS/Loveletter. Det sprer seg automatisk med adressekartoteket til Outlook.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse